Träffpunkt 65+ på besök

Den här morgonen hade vi bokat in en grupp från träffpunkt Uppsala som ville vara med på ringmärkning! Det var ett glatt gäng som kom till parken 7.30. Då var näten redan uppe och några fåglar hade redan ramlat in. En av våra tamduvor som brukar besöka fågelbordet hade råkat fastna i nätet och blev utsläppt. Vi hade även fångat en morgontidig blåmes. Det blev en ganska snabb start på fågelaktiviteten då vi fångade grönfink, ytterligare blåmesar, talgoxar och en pilfink. Vi hade hoppats på att fånga en av vårens första bofinkar som just dykt upp vid fågelbordet, men den såg nätet vid mataren och valde något annat ställe för sin frukost. En fin men ganska högljudd koltrasthane fastnade också i näten och fick fick gå före i kön. Mitt i all fågelfångst dök P4 radio Uppland upp. De hade fågelmorgon passade på att besöka vår ringmärkning!

Förutom fågelfångst hade Upplandsstiftelsen som var med gruppen laddat upp med eld och kokkaffe, och även en instruktör som körde utejympa. Det var ganska skönt att röra sig lite för det var en kall morgon. Temperaturen var -7 tidigt på morgonen. Solen sken så det blev varmare efterhand.

En av de talgoxehanar vi fångade var redan ringmärkt, och när vi kollade i loggboken så kunde vi se att den märkts som vuxen 2020, alltså för 2 år sedan. Det är alltid kul att se att fåglarna överlever och kommer tillbaka till parken. Vi fångade även en omärkt hona och vem vet, kanske var de ett par?

När näten fälldes ihop kl 9.30 hade vi fått ihop 9st nya märkta fåglar och ett återfynd.