Utställningar

Utställning

Upplands natur

Varför bråkar orrar och vad är så speciellt med gölgrodan? Här kan du få veta mer om naturen runt knuten och undersöka Upplands organismer. Vid ett besök i utställningarna får du uppleva djuren så som du aldrig sett dem förr.

Utställning

Uppländsk tidsresa

OBS!
Den fysiska utställningen Uppländsk tidsresa är borttagen.

På sidorna nedan presenterar vi Upplands egen skapelseberättelse. Det är en historia som tar sin början för två miljarder år sedan. Dessutom är det en historia utan slut eftersom landskapet ständigt förändras. Hur hög var inlandsisen i förhållande till domkyrkan? När kom granen till Uppland? Följ länkarna nedan för att få svaren!

Utställning

Filmer om naturen

Här kan du hitta Biotopias egna filmer med olika naturteman. Filmer om allt från vad man kan hitta för spännande saker i naturen på vintern till hur man kan spana efter ormar på våren.

Utställning

Naturpodden

Följ med oss på äventyr i naturen där naturljuden tränger igenom och de relevanta frågorna ställs! För det mesta är vi i Uppland för det är här vi bor, men ibland åker vi längre bort. Bjud gärna in oss på äventyr! Naturpodden produceras av Biotopia. Producent: Daniel Schrire och Maria Brandt. Ljudtekniker: Daniel Schrire. Programmen presenteras av Daniel Schrire och Maria Brandt. Du kan prenumerera på Naturpodden via iTunes, Acast och andra appar.