Sök skolaktivitet

Skola

Biotopia är ett komplement till skolans undervisning inom naturvetenskap och till förskolans pedagogiska verksamhet inom naturområdet. Vi erbjuder aktiviteter och guidningar både inne på museet och ute i naturen. Alla våra bokningsbara skolaktiviteter finns på Uppsala kommuns Utbudsbokning. Alla skolgrupper ska boka plats, oavsett storlek på gruppen eller om ni besöker museet på egen hand.

Vad vi vill

Vi vill inspirera er, och tydliggöra biologi, naturvetenskap och miljömedvetenhet genom exempel från naturen i elevernas närhet. Med ökad kunskap vill vi ge eleverna större trygghet att ta till sig naturen och de naturvetenskapliga ämnesområdena. Vårt mål är att väcka nyfikenhet inför naturen och livet. Det kan gälla såväl gölgrodans, lodjurets, hoppkräftans, havsörnens eller människans liv. Vi vill belysa värdet av Upplands natur och skapa en vilja att agera för en hållbar utveckling. Alla skolbesök på Biotopia har en tydlig förankring i läroplanen.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder pedagogledda aktiviteter och guidningar anpassade för dina elevers eller förskolebarns ålder inom flera arbetsområden. Det går också bra att besöka museet på egen hand med dina elever. Här finns all information om våra utställningar.  Vissa aktiviteter erbjuds under en begränsad tidsperiod och andra kan man boka under hela terminen. Använd sökfunktionerna till vänster för att se vårt utbud. Under fliken för lärare hittar du praktisk information inför besöket. Om du planerar ett skolbesök vill vi att du bokar en tid. Information om hur du bokar hittar du om du klickar på Boka till vänster. Kostnaden för en guidning eller aktivitet är gratis för skolor och förskolor från Uppsala kommun. För övriga kostar det 800 kr per klass.

Saknas något eller finns det frågor gällande vårt utbud, tveka inte att kontakta oss: biotopia@uppsala.se, 018-727 6370 (tis-fre kl. 9 – 17).

Varmt välkomna!