På Uppsalas nya naturlekplats med familjen

Uppsala har fått en ny “naturlekplats”, så nu var det dags att testa den med familjen.

Gör så här: Stoppa in alla i bilen, även 12-åringen som helst bara vill vara hemma och läsa. Parkera bilen bakom Röboåsen och gå därifrån. En kort liten promenad genom skogen. Men man kan också ta gång- och cykelvägen förbi Domarringens skola, mot Gamla Uppsala. Naturlekplatsen ligger omkring 250 meter norr om tunneln under Bärbyleden, längs gång- och cykelvägen. Eller varför inte promenera hit längs Linnestigen Gamla Uppsalavandringen, som går strax förbi!

Svårighetsgraden var varierande, även om ungarna orkar bra mycket mer än vad man själv gör. Jag måste ju erkänna att jag ledsnade efter några varv i banan och armgång är väldigt tungt för en mamma…. Men bredvid lekparken finns ett utegym och i Röbo finns många fina spår att springa i . Så nästa gång tror jag att vi kommer sätta barnen i lekparken och låta en vuxen passa på att ta ett springvarv i skogen!

Det går lätt att ta sig fram, och man kan köra vagn och även rullstol i parken. Det fanns bord att sitta vid så glöm inte kaffet! Man blir rätt hungrig av att leka! Till och med 12-åringen i bokslukaråldern hittade sin plats!

Tidsåtgång: 1-2 timmar

Innehåll: balans, styrka, höstsol och mycket skratt.

Nivå: Enkel, även om jag nog måste träna lite på smidigheten! För er som inte vill ge er ut i höstrusket, skulle jag rekommendera att åka hit i vår när backsipporna blommar, ludnare och gulligare blommor är svåra att hitta. Glada hälsningar från Anna med familj!

Text av Anna Lagerqvist