Joggingtur längs Gula stigen

En av Uppsalas härligaste stigar är Gula Stigen. Den går över stock och sten, genom hagar, skogar och fält. Det är en stadsnära terräng men riktigt fina områden. Hela stigen är 10 km lång. Den börjar vid studenternas IP och slutar vid Skarholmen. Man behöver förstås inte ta hela stigen i ett svep, utan välj en sträcka som är lätt att ta sig till. Stigen går bra att promenera eller jogga om man är beredd på att springa över en del rötter och stenar. Det finns även sträckor som passar bra att köra mountainbike.

Gör så här: Ta dig till lämplig startpunkt (länk till karta), sätt på dig löparskorna och spring/promenera/jogga en lagom lång sträcka.

Innehåll: Terrängen är varierad. På den norra delen springer man uppe på Uppsalaåsen. Där kan man njuta av utsikten eller fundera på den väldiga inlandsisen som en gång täckte landet. Den södra delen går över Gottsundagipen och genom Vårdsätraskogen. En fin gammal skog som just nu är full av träd i lövsprickning. Ta gärna en paus och titta på de märkliga knopparna!

Svårighetsgrad: Enkel. Den största delen av stigen är lätta att ta sig fram på.

Tidsåtgång: 30 min för en skön löptur på några km.