Det bästa från november

Jag kommer att avsluta min tre år som naturbloggare här på Biotopias webbsida genom att under november och december välja några upplandsbilder från dessa månader, men före det att jag började lägga ut bilder här i januari 2013. De senaste årens bilder kan Du ju bläddra tillbaka till i Naturbloggen. Bilderna är från det att jag började fotografera med digitalkameran 2003 t o m 2013 och representerar den typ av bilder som jag tycker mest om. Kanske ser jag dem på ett litet annat sätt också nu när jag flyttat utomlands – det som var vardagligt då känns lite mer exotisk nu härifrån, vilket är en värdefull iakttagelse och erfarenhet. Kanske kan det också få Dig att ännu mer uppskatta din närnatur i Uppland. Jag börjar med det gråaste av det gråa; en grå kråka som badar i en gråsmutsig vattenpöl på en grå parkeringsplats. Sedan har jag följt vägarna längs Fyrisån i Allhelgonadiset och fotograferat en skylthållare vid Skyttorp (jag undrar vad det kan ha stått på den) och träden i Vendelån vid Tensta.

Mats Wilhelm /Naturfotograferna