#83 Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker

Följ med ut och inventera skog i Sveriges största ideella skogsinventering, det som kallas Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker. 52 personer samlades i Ljungdalen i juli 2019 för att inventera skogar i området som tillhör övervägande stora skogsbolag som SCA och Stora Enso. I avsnittet hör du naturvårdaren Helena Björnström, skogsbiologen Sebastian Kirppu, studenten Ingemar Södergren och kuratorn Kerstin Bronner.

I avsnittet hör du låten “Snowmen” av Kai Engel (CC BY) nedladdad från freemusicarchive.org samt “30 seconds” av Easy Lemon och “Cliffsides” av Dan Lebowitz, copyright-fri musik nedladdad från Youtubes audio library.

Vill du lära dig mer om signalarter? Se de filmer som vi gjort och skaffa sedan Johan Nitares bok “Skyddsvärd skog” som är utgiven av Skogsstyrelsen för att lära dig mer.

Är du nyfiken på hur det gick för Forskningsresan 2019 så rekommenderar vi att du läser den gedigna rapporten. Vill du själv delta i Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker så läs mer på Skydda Skogens hemsida.

Emil V. Nilsson har gjort en film om Forskningsresan som du kan se här:

Emil V. Nilssons film om Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker.