Sök skolaktivitet

Skola

Biotopia är ett komplement till skolans undervisning inom naturvetenskap och till förskolans pedagogiska verksamhet inom naturområdet.

Uppdatering 19 mars 2020: På grund av det rådande hälsoläget har vi nu ställt in våra pedagogledda aktiviteter för skola och förskola tills vidare. Om du vill besöka Biotopia och titta på utställningarna på egen hand med klassen så kan du boka in ett besök. Vi kommer då att erbjuda en egen tid för klassen, då inga andra barngrupper är på plats. Dock har vi öppet för allmänheten så andra besökare kan förekomma.     

Vi har däggdjurskryss och fågelkryss som man kan ge som uppdrag till gruppen, och ibland även tipspromenader. Hör av dig till oss innan besöket så kan vi ge aktuell information!   

info@biotopia.nu 018-7276370 

Vi vill inspirera er, och tydliggöra biologin genom exempel från naturen i elevernas närhet. Med ökad kunskap vill vi ge eleverna större trygghet att ta till sig naturen och de naturvetenskapliga ämnesområdena. Vårt mål är att väcka nyfikenhet inför naturen och livet. Det kan gälla såväl gölgrodans, lodjurets, hoppkräftans, havsörnens eller människans liv. Vi vill belysa värdet av Upplands natur och skapa en vilja att agera för en hållbar utveckling. Alla skolbesök på Biotopia har en tydlig förankring i läroplanen.

Vi erbjuder pedagogledda aktiviteter och guidningar anpassade för dina elevers eller förskolebarns ålder inom flera arbetsområden. Det går också bra att besöka museet på egen hand med dina elever. Vissa aktiviteter erbjuds under en begränsad tidsperiod. Andra kan man boka under hela terminen. Skolaktiviteterna för låg- och mellanstadiet kan bokas under fasta perioder med olika teman. Använd sökfunktionerna till vänster för att se vårt utbud. Under fliken för lärare hittar du praktisk information inför besöket. Om du planerar ett skolbesök vill vi att du bokar en tid. Information om hur du bokar hittar du om du klickar på Boka till vänster. Kostnaden för en guidning eller aktivitet är gratis för skolor och förskolor från Uppsala kommun. För övriga kostar det 800 kr per klass.

Saknas något eller finns det frågor gällande vårt utbud, tveka inte att kontakta oss: info@biotopia.nu, 018-727 6370 (tis-fre kl. 9 – 17).

Varmt välkomna!