Sök skolaktivitet

Skola

Biotopia är ett komplement till skolans undervisning inom naturvetenskap och till förskolans pedagogiska verksamhet inom naturområdet.

På grund av rådande hälsoläge har vi tvingats att göra begränsningar av vårt utbud till skola och förskola. Vi finns som en resurs för skolor och förskolor i Uppsala kommun samtidigt som vi känner ansvar för att begränsa smittspridning. Därför erbjuder vi nu enbart pedagogledda aktiviteter utomhus och digitala tips. 

Vill du boka en utomhusaktivitet för din skolklass eller förskolegrupp? Välkommen att kontakta oss på biotopia@uppsala.se, 018-7276370. Vi ser fram emot att ses! 

Aktiviteter för förskola:
Guidningar, aktiviteter och Lekfulla filmer om Naturvetenskap

Nu kan du åter igen boka guidningar och inomhus aktiviteter för förskolan

På Biotopias hemsida har vi samlat filmer under rubriken Torsdagskul där vår pedagog Anna berättar om naturvetenskap på ett lekfullt sätt på en nivå som passar för förskoleåldrar. Fakta blandas med pyssel och barnen kan lyssna, lära och prova på när de vill och utan att behöva vara på plats på Biotopia. Till Torsdagskul filmer

Aktiviteter för grundskola:
Utedag med Biotopia & Fotoutställning Vinnare och Förlorare i svensk natur

Utedag i naturen: Ta med dina elever ut och upptäck Upplands natur tillsammans med Biotopias naturpedagoger!  Tillsammans med eleverna upplever vi naturen och reflekterar kring biologiska sammanhang samt upptäcker och tolkar spår i landskapet vi passerar. För att undvika kollektivtrafiken genomförs utedagen med bokad naturbuss. Ta chansen, kom ut med dina elever och upptäck naturens mångfald! Läs mer om vilka utedagar vi erbjuder för just dina elever genom att välja din åldersgrupp i sökmotorn till vänster. Läs mer om bokning av naturbuss på kubik.se/pedagog

Skolaktivitet vid Fotoutställning:Välkommen till Biotopia och Vasaparken för att uppleva Naturfotografernas fotoutställning Vinnare och Förlorare tillsammans med dina elever. Här njuter ni av fantastiska porträtt av vilda svenska djur samtidigt som vi reflekterar kring djurens förutsättningar och livsvillkor. Skolaktiviteten erbjuds mellanstadiet och högstadiet. 

Aktiviteter för gymnasium:
Fälthjälp 

Biotopia kan hjälpa till med exkursioner och fältstudier inom friluftsliv, biologi och naturgeografi för gymnasiet. Vi kan tipsa om vilka naturområden som kan passa och lämpliga övningar att göra i fält. Personal från Biotopia kan också ofta följa med och hålla i fältövningarna. 

 

——————————————————————————————————————–

Vi vill inspirera er, och tydliggöra biologin genom exempel från naturen i elevernas närhet. Med ökad kunskap vill vi ge eleverna större trygghet att ta till sig naturen och de naturvetenskapliga ämnesområdena. Vårt mål är att väcka nyfikenhet inför naturen och livet. Det kan gälla såväl gölgrodans, lodjurets, hoppkräftans, havsörnens eller människans liv. Vi vill belysa värdet av Upplands natur och skapa en vilja att agera för en hållbar utveckling. Alla skolbesök på Biotopia har en tydlig förankring i läroplanen.

Vi erbjuder pedagogledda aktiviteter och guidningar anpassade för dina elevers eller förskolebarns ålder inom flera arbetsområden. Det går också bra att besöka museet på egen hand med dina elever. Vissa aktiviteter erbjuds under en begränsad tidsperiod. Andra kan man boka under hela terminen. Skolaktiviteterna för låg- och mellanstadiet kan bokas under fasta perioder med olika teman. Använd sökfunktionerna till vänster för att se vårt utbud. Under fliken för lärare hittar du praktisk information inför besöket. Om du planerar ett skolbesök vill vi att du bokar en tid. Information om hur du bokar hittar du om du klickar på Boka till vänster. Kostnaden för en guidning eller aktivitet är gratis för skolor och förskolor från Uppsala kommun. För övriga kostar det 800 kr per klass.

Saknas något eller finns det frågor gällande vårt utbud, tveka inte att kontakta oss: biotopia@uppsala.se, 018-727 6370 (tis-fre kl. 9 – 17).

Varmt välkomna!