Krax och Flax!

Fåglarna intar Biotopia med start på sportlovet! Fram till sommaren kan du ta del av utställningar och aktiviteter om våra bevingade medborgare.

Flax

9 mars 2024 – 24 mars 2024

Hur kan fåglar flyga? Är fjädrar bara till för att flyga med?
På helger kan du höra mer om fåglars fjädrar och utforska flygandet med flygexperiment med pappersfåglar.

Krax

2 maj 2024 – 9 juni 2024

Fåglar sjunger och skränar, skriker och piper! Varför då? Och hur kan man känna igen sångerna av de vanligaste fåglarna i vår närhet? Allt det och mycket mer kan ni höra om i “Skrän och skönsång” på helgerna! För er som vill finns det även möjlighet att utmana varandra i vårt fågelsångsbingo.

Andra aktiviteter i museet under temat

Är du nyfiken på hur det känns att bo i en fågelholk? Då kan du prova flytta in i holken i barnhörnan. Här träffar du också andra fåglar som gillar att bo i holk och kan jämföra hur stort vingspann du har jämfört med Sveriges största fågel (och några andra).

På nedervåningen kan du titta närmare på olika typer av fjädrar och fågelben i vår utställning “Pennor och dun”.

Sant eller falskt i fågelvärlden? Följ med kajorna Flax och Krax runt vid våra dioramor och hör dom prata om sina fågelvänner. Ibland är våra kajor helt ute och cyklar men kan du avgöra när? Svara på deras quiz och var med i utlottningen av Fågelspelet.

I dioramagången kan du njuta av Annika Rasténs fantastiska fågelfotografier och lösa ett klurigt korsord för att hjälpa storspoven hitta sina vänner.

Kommande aktiviteter i temat

Helger på Biotopia

Krax och Flax!

2 maj 2024 - 9 juni 2024

Kvällsöppet

Fågelkroki

22 maj 2024