Fiskeutflykt till Vasaparken

En del får åka långt för att hitta bra fiskevatten. Vi behöver bara gå ut genom dörren.
Tack vare någon frikostig fiskare som delade med sig av sin fångst hade vi helt plötsligt fått abborrar i vår damm utanför Biotopia. Tyvärr tycker inte våra småkryp som lever i dammen så mycket om sina nya grannar och vi var tvungna att få bort dem. Utrustade med metspö och brödbitar från caféet fick vi oss en fisketur i parken. Sammanlagt fick vi upp 7 fiskar, storfiskaren Josef fick upp 5 men Anna fick den största! Tänk så lycklig man kan bli av lite fisk.

Innehåll: Spänning, spänning, spänning och lite avslappning

Gör så här: Det behövs ju faktiskt inte så mycket för att ge sig ut och pröva fiskelyckan. Enklast är kanske att ta med en lina, flöte och krok och gå ner till Fyrisån! Ja man får faktiskt fiska där!  Du kan också fiska i Mälaren, där det är fritt fiske! Mosa ihop en liten bit bröd, sätt på kroken, i med reven i vattnet och sen är det bara att vänta! Det svåraste med fiske är att vänta, vänta, vänta, vänta….

Nivå: Enkel till svårt (det svåra är att ha tålamod)

Tidsåtgång: Allt från ca 10 minuter till flera timmar, Allt beror på intresse och hur det nappar.

 

Vill du veta mer om fiske i Uppsala Län? Kom in på Biotopia och hämta den fina Fiskguiden som tar upp allt du behöver veta om fiskesjöar, fiskekort och fiskarna själva.