#62 Vildare Sverige med ylande varg

Ylande varg. Det är något episkt med ylande vargar, denna mytomspunna ljudupplevelse som lär få håret på armarna att resa sig upp. Men hur gör man egentligen för att få höra varg yla? Och när, hur och var ska man lyssna? Vi på Naturpodden är nybörjare när det kommer till varg så vi åkte på en av Wild Swedens utflykter i nordvästligaste Västmanland för att lära oss mer. Och vi fick verkligen lära oss mycket om vargarnas ekologi för att förstå varför, när och var vargar ylar. Följ med oss på ett riktigt äventyr på den vildare sidan av Sverige!

I avsnittet hör du låten “She-Wolf in my Heart” av Sergey Cheremisinov och “Thinking of You” av Gillicuddy, båda nedladdade från freemusicarchive.org.

Wild Sweden har en facebooksida där det finns bilder på två av de valparna som vi hörde. Det var veckan efter som några lyckliga deltagare inte bara fick höra vargarna yla utan de såg dessutom två av dem.

Naturpodden vill verkligen tacka Marcus Eldh, Johan Örhlander och Elias Elmström (se bilderna!) för möjligheten att få följa med på detta spännande äventyr. Vi vill också tacka Telinga för deras mikrofoner som vi använde för att spela in vargarnas yl.