#53 Spelet Skogen i skogen

Skogens ekologi är komplex, och Daniel Thorell, skapare till spelet Skogen, ville hitta ett nytt sätt att förmedla det. Nu finns spelet ute på marknaden och Naturpodden bestämde sig att testa att spela spelet Skogen i skogen — hur bra lyckas spelet ta upp olika aspekter av skogens ekologi och biologiska mångfald? Och vem kan vara bättra att ta med ut på en spelomgång än spelets skapare, Daniel Thorell?

Danny och Emil från Naturpodden träffar Daniel Thorell vid en parkering utanför Bottnaryd. Målet är att promenera in i Bottnaryds urskog för att titta på skogens organismer och för att hitta en fin glänta där vi kan spela. Vi börjar promenera längs en stig som leder in mot Bottnaryds urskog.

I avsnittet hör du låten “Scenes from the zoo” av Jazzhar (CC BY) nedladdad från freemusicarchive.org. Ljudeffekter i avsnittet är hämtade från freesound.org (CC BY) och är “fire” av Finnbuster, “Short crowd cheer” av Qubodup, RobinHood76 “Drama mystery ochestral theme”, JamesWRowles “Timetravel” och Rambler52 “Rain storm”.