#15 Orrspel vid Dalälven

Följ med ut på en stormyr vid Dalälven! Efter lite efterforskningar och en koordinat till spelcentrum åkte Didrik Vanhoenacker och Emil V. Nilsson upp till Dalälven den 12 april. Emil spände på sig snöskor för att lättare kunna gå på myren, sedan gav de sig av ut i det blöta.De slog upp var sitt gömsle i en liten talldunge och la sig för att sova. Strax efter klockan fyra så… Ja, vad hände då? Lyssna själv så får du höra!

Alla ljud är inspelade på plats under utflykten. Under delar av avsnittet kan ljudnivån därför variera. Vi rekommenderar att du lyssnar med hörlurar och ganska hög volym eller på en lugn plats, men stora delar av avsnittet går att höra bra oavsett. Anledningen till det här är att man verkligen måste viska när man ligger i gömsle, annars kan man skrämma bort det som man vill titta på, eller så måste vi börja fuska och lägga på prat efteråt. Det vill vi inte.

Naturpodden vill tacka Didrik Vanhoenacker för trevligt sällskap, professor Jacob Höglund vid Uppsala universitet för bakgrundsinformation och Mats Wilhelm/N för att vi fick låna hans liggömsle. Låten Relax av Jazzafari (CC NC 4.0) finns med i avsnittet.

Här är en liten film som Emil spelade in på orrspelet:

Lyssna på Naturpodden här eller via iTunes, Acast och så vidare. Vi finns där poddar finns. Följ oss gärna på Instagram, Twitter eller Facebook. Om ni vill kontakta oss, använd Naturpodden(at)gmail.com.