En rolig grodlek för många!

Grodynglen i vårat akvarium växer och frodas. De verkar må bra och bli stora snabbt i år. Det här året åt de upp alla gelérester från äggen efter att ha krupit ut ur sina ägg. Vi har börjat mata dem med spenat en gång per dag i små mängder. De största ynglen är nere på botten och tuggar på spenatbitar som ligger bland stenarna.

När torsdagskul hade grod-tema i torsdags så lekte vi en grodlek som vi kört i lite olika varianter innan. Vi ställde upp alla barnen längst en linje och berättade att de nu var grodor, som hade vaknat ur sin vintersömn och skulle försöka ta sig fram till en damm. Dammen var en annan linje i gruset några meter längre fram. Lekledaren slumpade sedan fram vad som hände grodorna genom att dra upp ett föremål eller skylt från en kasse. Om det hände något som var bra för grodor fick alla ta några hopp FRAMÅT! Om det hände något som var dåligt för grodor fick alla stå still eller hoppa BAKÅT.

HÄNDELSER:

FLUGA- du hittar mat, hoppa framåt!

SOL- Solen väcker dig till liv på våren. Sträck på dig lite!

MERA SOL- det blir torrt i markerna och svårt att ta sig fram. Hoppa bakåt.

FISK- Du träffar en gädda. De är inte bra för grodor! Hoppa bakåt!

FÅGEL- Du träffar en häger som kan äta grodor. Hoppa bakåt!

REGN (spruta med blomspruta): Det börjar regna! Toppen! Det blir fuktigt i markerna! Hoppa framåt!

BIL- Du kommer till en väg som du måste korsa. Här finns det risk att bli överkörd! Hoppa bakåt!

Till slut hade alla grod-barnen tagit sig över mållinjen till dammen! Det var en jätterolig lek. Barnen verkade tycka det var lika kul att hoppa framåt som bakåt, så vi fick ofta ropa STOPP, så att de inte skulle hoppa för långt. Roligast av allt var när det började regna verkade det som!