Utedag Lunsen: Naturen på Vintern

Följ med till naturreservatet Norra Lunsen strax söder om Uppsala och lär er om vad djur och växter tar sig till på vintern. Hur klarar sig ekorren i vinterkylan och var tar egentligen insekterna vägen?

Vi startar vid parkeringsplatsen vid Nyby och vandrar tillsammans en knapp km till Fläktanstugan. På vägen gör vi korta stopp och pratar om det vi ser med extra fokus på naturens vinteranpassningar. Väl framme vid Fläktanstugan finns tid till frukt/fikastund innan vi drar igång med lekfulla övningar om naturen på vintern. Vid lunchtid gör upp en eld tillsammans. Om man vill går det utmärkt för klassen att ta med korv eller dylikt att grilla till lunchen. Efter lunch följer ytterligare ett pass med naturuppdrag där vi ser till att få med mycket rörelse för att hålla värmen. Avslutningsvis går vi  tillbaka till parkeringen vid Nyby (ca 1 km) där bussen väntar. Aktiviteten tar ca 4 h.

Bra att tänka på innan; kläder efter väder och bra skor, det inte så roligt att vara ute om man fryser. Eleverna får gärna ha med sig en frukt eller lite fika utöver lunchen så de orkar hela dagen.

Bokningsbar feb-mars

Ta del av all information och gör din bokning på Utbudsbokningen:

Utedag Lunsen: Naturen på vintern

Boka denna aktivitet

[contact-form-7 id="311" title="Bokning av skolaktivitet"]

Sök skolaktivitet