Vandring längs nedre Dalälven, etapp 16, Älvkarleby-Marma

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

När: 19 september, kl. 10:00
Var: Samling vid tågstationen i Älvkarleby (på sidan där tågen från Gävle stannar)

Heldagstur med naturguiden Karin Haulin. Längs vandringen får du veta mer om Nedre Dalälven och dess unika tillkomst. Karin berättar även om träd, örter och djur som vi ser under dagen. Med på turen är också Magnus Pamp som berättar kort om vad biosfärområdet är och arbetet som pågår. Vandringen är en del av aktiviteterna ”Friluftsliv i biosfären”.

Etappen är cirka 13 km, så du behöver ha kondition. Vi går mestadels på lättgångna stigar, en del på grusväg och en bit på asfalt. Vi kommer att ta rast för lunch, fika och sköna vyer. En bra vandring innehåller goda raster. Ta med egen lunch samt gofika. Vi kommer inte att göra upp eld. Ha bra skor och kläder efter väder.

Vi räknar med att vara framme i Marma 15.30, förmodligen tidigare. Tillbaka till Älvkarleby tar vi tåget, resan kostar 31 kr som du betalar själv och restiden är 6 minuter. Tänk på att du behöver köpa biljett via mobilen. Tågen går varje hel timme. Du kan också ställa bilen vid Marma på morgonen, ta tåget till Älvkarleby och ansluta dig till oss på stationen. Beställer du hämtning efter vandringen så är badplatsen i Marma ett bra ställe, liksom tågstationen.

Anmälan: OBS! Obligatorisk anmälan. Anmälan och frågor skickar du snarast till magnus@nedredalalven.se.
Du kan också ringa/smsa Magnus på 070 420 44 44.Antalet deltagare är begränsat till 20 personer och arrangemanget är kostnadsfritt.
Arrangör: Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven
Viktigt: Du kommer om du är frisk och under vandringen håller vi lämpligt avstånd till varandra.Skulle du bli sjuk eller få andra planer är det viktigt att du avanmäler dig. Dels för att någon annan kan få din plats och dels för att vi ska ha koll.

Vandringen är en del i firandet av Upplandsledens 40-årsjubileum.

#Upplandsleden40år

Sök aktivitet