Vandring Kopphuslandet Häcksören i Skutskär

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Välkommen till Friluftsfrämjandets vandring runt området Kopphuslandet och det planerade naturreservatet Häcksören!

Vi samlas kl 10.30 vid parkeringen till kyrkogården som ligger vid småbåtshamnen (sväng vänster innan brofästet till Rotskärsbron). Härifrån följer vi grusvägen som går längs Bodaån med sommarstugor som ligger som ett pärlband längs strandlinjen. Vid Rödhamns nybyggda småbåtshamn tar vi stigen genom skogen och kommer fram vid Häcksörens udde, där vi stannar för en längre rast, äter vår medhavda matsäck och njuter av utsikten över Kläckgrund. Häcksörens udde utgör den sista hållplatsen för älvens västra tunga innan den flyter ut i Gävlebukten och Bottenhavet. Efter rasten går vi vidare i den frodiga, lövrika naturen med sin rika växtlighet och vackra strandmiljöer, längs skogsvägen förbi Sandbankarna. Vi tar oss sedan via stigar genom skogen och grusväg tillbaka till parkeringen där vi startade. Naturskyddsföreningen deltar och berättar lite om främst naturen i Häcksören.

Vandringen är drygt 5,5 km lång och beräknas ta 3 – 4 timmar inklusive rast. Medtag egen matsäck och vatten. Klädsel: Rejäla skor och kläder efter väder.

Svårighetsgrad: Medel (stigarna är slingriga med mycket rötter/sten)

På grund av Covid-19 har vi begränsat antalet deltagare till 15 personer. Anmälan görs till Anneli Norman via mail: anneli.jangenby.norman@friluftsframjandet.se, SMS 070 1461979 eller via Äventyr

Kostnad 50 kr för icke medlem i Friluftsfrämjandet.

Covid-19
Var snäll och stanna hemma om du känner Dig minsta förkyld eller misstänker att du är påväg att bli sjuk. Vi håller avstånd under vandringen och vid pauser och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vid väldigt dåligt väder ställs vandringen in och alla anmälda deltagare meddelas detta.

Sök aktivitet