Spana spår av utter längs Hågaån

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 7 april 2020
Biotopia

Tänk att det finns utter i Hågaån! Följ med på en vårutflykt och vandring längs Hågaån där vi berättar om utter och visar hur de lever.

Aktiviteten vänder sig till familjer så väl som till vuxna utan barn. För de med korta ben håller vi oss inom ett litet område och letar även efter andra vårtecken. För lite äldre barn och vuxna ger vi oss ut på vandring längs Hågaån för att hitta spår av utter. Alla får gärna ta med fika! Utflykten och vandringen hålls av Biotopia tillsammans med Peter Mortensen från Naturhistoriska riksmuseet.

Vårutflykt: drop-in kl 10-14, ta med fika!

Uttervandring: samling kl 10, vandringen håller på ca 1,5  timme med paus för medhavd fika, möjlighet att gå kortare eller längre finns. Anmälan till vandringen för att vara säker på att få plats till bokning@biotopia.nu eller 018-727 6370.

Parkering och samlingsplats: Vi möts på parkeringsplatsen vid Håga bro: https://naturkartan.se/sv/uppsalalan/parkering-haga-bro-hagadalen-nasten. Kommer du senare finns snitsling till platsen för vårutflykten.

VIKTIG INFORMATION: Vi behöver alla hjälpas åt med att ta ansvar för att gemensamt begränsa smittspridning av coronaviruset i samhället. Därför ber vi er att inte komma till aktiviteten om ni känner minsta förkylningssymptom. Ni som är friska och symptomfria är så klart varmt välkomna! Var dock noga med att hålla avstånd och att hålla god handhygien även om vi befinner oss utomhus. Vi kan komma att behöva begränsa antalet deltagare på plats. Läs mer på kommunens hemsida: https://www.uppsala.se/stod-och-omsorg/kris-och-sakerhet/information-om-coronaviruset-covid-19/

 

Sök aktivitet