Fågelspaning på Ledskär

18 augusti 2021, 10-15
Biotopia i samarbete med Upplandsstiftelsen och Ornitologiska föreningen
Ledskärsvägen, promenad 1 km på grusväg

Idag har du som aldrig provat chansen att prova få prova på att titta på fåglar med kikare! Du får låna en handkikare av oss och vi visar hur du ska använder den. Du får med dig en krysslista med bilder på fåglar som hjälper dig att känna igen några av de vanliga fåglarna man kan få syn på här. Sen kan du på egen hand ta en promenad 300 meter ut till fågeltornet för att se hur många olika fåglar du kan få syn på längs vägen.

Ledskär är en bra plats för fågelskådning med flera fågeltorn, strandängar och grunda vikar. Det är lätt att nå och om du vill grilla korv så finns det eldstäder och torrdass. Gå en promenad i området för att upptäcka fågellivet på egen hand. Utflykten genomförs i samarbete med Upplandsstiftelsen och Upplands Ornitologiska Förening. Ledskär ligger ca 90 km norr om Uppsala mellan Skärplinge och Karlholms bruk.

När du bokar plats kan du välja starttid. De starttider som finns är kl 11, 13 eller 14. Anmäl ditt sällskap genom att skicka e-post till biotopia@uppsala.se

Samlingsplats är parkeringen vid hamnen.

Utflykten genomförs med medel från Friluftslivets år och är en del i ett program på flera utflykter i Uppland.

Info angående Covid-19

Aktiviteterna är utomhus vilket minskar risk för smittspridning. Vi hjälps åt att hålla avstånd.

Deltagarantalet är begränsat och föranmälan krävs.
Du är välkommen att anmäla intresse till utflykterna genom att maila: biotopia@uppsala.se
Anmälan från 1/6 2021.

Ange vilken utflykt det gäller och antal personer så får du ett svarsmail som bekräftar din anmälan om det fortfarande finns plats.

Sök aktivitet