Tomas Bannerhed läser om våren

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 27 mars 2022
Uppsala konstmuseum, Biotopia
Hammarskogs vägskäl, 1 km promenad till Herrgården

På Hammarskogs herrgård vid Dalbyviken läser Tomas Bannerhed ur sin senaste bok En vacker dag, illustrerad av uppsalakonstnären Mattias Bäcklin. I boken skildrar Tomas Bannerhed en vanlig dag i vårsprickningen, från taltrastens första strofer i ottan till morkullans skugglika flykt i skymningen.

I Hammarskogs herrgårds kafé visas under hela dagen Mattias Bäcklins orginalteckningar till boken. Efter läsningen samtalar Tomas Bannerhed och Mattias Bäcklin om texten, bilderna, naturen och livet. Samtalsledare Andreas Brutemark, chef för Biotopia/Naturskolan.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Uppsala konstmuseum, Biotopia/Naturskolan och Hammarskogs herrgård. Uppsala kommun.

Förboka fikapaket

I samband med eventet kan du förboka ett fikapaket med kaffe/te, smörgås och kaka. Har du någon allergi eller önskemål om vegetariskt pålägg eller specialkost? Ange det i samband med bokning så ordnar vi det.

Pris

Fri entré
Fikapaket: 80 kronor

Boka

Boka biljett via Tickster

Om Tomas Bannerhed

Fåglar och naturskildringar har en central roll i Tomas Bannerheds litterära värld. Hans skönlitterära debut Korparna utkom 2011 och tilldelades Augustpriset samma år och filmatiserades 2017.En vacker dag är Tomas Bennerheds senaste bok. Den knyter an till den litterära tradition som odlades av naturprosans mästare under 1900-talets mitt, men tillför den särskilda bannerhedska skärpa som gjort författaren till en framstående naturskildrare av i dag.

Om Mattias Bäcklin

Mattias Bäcklin är född i Uppsala och har sin konstnärliga verksamhet i Stockholm och Enköping. Han är utbildad vid Kungliga konsthögskolan och arbetar med konst både nationellt som internationellt.  Mattias Bäcklin är själv är uppvuxen i Valsätra, Ultuna och Sunnersta i Uppsala under åren 1979-1983.

Varmt välkommen!

Sök aktivitet