Svamputflykt till Trollskogen – FULLBOKAD

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 16 oktober 2020
Sommarro

Välkommen på svampvandring genom naturreservatet Stadsskogen till Smultronstället Trollskogen. Guidar oss genom skogen gör svampkonsulenterna Eva Allestedt och Björn Bråvander som berättar om de vanliga och ovanliga svampar vi hittar längs vägen. Utflykten är till för stora och små som vill vara med på en eftermiddagsutflykt med svampen i fokus.

Vandringen startar vid Gläntans parkering i Sommaro. Det är ca 1 km att gå från starten till Trollskogen och bitvis går vandringen på och vid sidan av smala skogsstigar. Vi kommer sedan att gå gemensamt tillbaka till startpunkten i Sommaro, turen beräknas ta några timmar. Ta gärna med fika!

OBS! Obligatorisk anmälan då vi har ett begränsat antal platser (20 personer)

Anmälan till biotopia@uppsala.se eller 018-727 6370.

Trollskogen är ett av Uppsala kommuns Smultronställen. Läs mer om Smultronställena här.

Folder till Stadsskogen

VIKTIG INFORMATION: Vi behöver alla hjälpas åt med att ta ansvar för att gemensamt begränsa smittspridning av coronaviruset i samhället. Därför ber vi er att inte komma till aktiviteten om ni känner minsta förkylningssymptom. Ni som är friska och symptomfria är så klart varmt välkomna! Var dock noga med att hålla avstånd och att hålla god handhygien även om vi befinner oss utomhus.

Sök aktivitet