Holkar på Biotopia

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 3 mars 2024
Ekonomikum

Holkverkstan
I Biotopias holkverkstad kan du under sportlovet bygga en egen fågelholk till självkostnadspris– då får du en byggsats, tillgång till alla verktyg du behöver för bygget, och kan sedan ta med dig holken hem. Varje byggpass börjar med en kort presentation av fåglar som kan tänkas flytta in i era holkar, varför det behöver byggas holkar och en instruktion för hur man bygger. Våra naturpedagoger finns på plats och hjälper er under hela passet. Passet tar ca 1 h och barn behöver ha en vuxen med sig som kan hjälpa till med bygget.

Öppettider i Holkverkstan:

Sportlovet (17/2 – 25/2): Byggpass klockan 11.00, 12.30, 14.00 och 15.30.

27/2 – 1/3: Byggpass klockan 13.00

2/3 – 3/3: Byggpass klockan 11.00, 14.00 och 15.30.

Antalet platser är begränsat – föranmäl er genom att ringa 018-7276370 eller maila: biotopia@uppsala.se. I receptionen kan du anmäla dig om det finns lediga platser kvar. Holkbyggsatsen betalar du i receptionen och vi tar emot kontanter, kort och swish. Byggsats till en småfågelholk kostar 120 kr.

Andra aktiviteter i museet på lovet
Är du nyfiken på hur det känns att bo i en fågelholk? Då kan du prova flytta in i holken i barnhörnan. Här träffar du också andra fåglar som gillar att bo i holk och kan jämföra hur stort vingspann du har jämfört med Sveriges största fågel (och några andra). I rutiga labbet kan du göra en egen fågelplansch att ta med hem för att lättare hålla reda på vilka fåglar du kan se ute nu på vintern.

Sant eller falskt i fågelvärlden? Följ med kajorna Flax och Krax runt vid våra dioramor och hör dom prata om sina fågelvänner. Ibland är våra kajor helt ute och cyklar men kan du avgöra när? Svara på deras quiz och var med i utlottningen av Fågelspelet.

I dioramagången kan du njuta av Annika Rasténs fantastiska fågelfotografier och lösa ett klurigt korsord för att hjälpa storspoven hitta sina vänner.

Varmt välkomna!

Sök aktivitet