Specialkväll i holkverkstan!

6 mars 2024, 18 - 20
Ekonomikum

Välkommen till en specialkväll i Biotopias holkverkstad!

Är du nyfiken på fåglar och fågelholkar? Onsdagen 6 mars klockan 18.00 – 20.00 är vår holkverkstad öppen för ungdomar och vuxna.

Ornitologen Debora Arlt berättar om göktyta, stare och tornseglare och varför dessa arter har minskat på senare tid.  Göktyteentusiasten Lasse Fröjdlund  berättar om varför holkar behövs och hur en holk ska se ut för att passa en viss specifik fågelart. Hur och var sätter man upp holken och får fåglarna att trivas?

Efter presentationen har du chansen att bygga en egen fågelholk – du väljer en modell du vill bygga och får montera ihop en byggsats. Välj mellan småfågelholk, stare, göktyta, tornseglare eller kattuggla. Vi vägleder dig genom bygget och svarar på holk- och fågelfrågor som dyker upp. Alla är välkomna, inga förkunskaper om fåglar eller holkar behövs!

Anmälan: Anmäl dig genom att boka din deltagarbiljett och holkbyggsats här på Tickster.

Priset är beroende på vilken holk du väljer att bygga, vill du bygga flera holkar kan du boka det. Specialholkar måste förbokas men småfågelholkar kommer även att finnas på plats att lägga till.

Kostnad: Deltagaravgift 50 kr/pers, då ingår fika (kaffe/te + smörgås) Ange ev. allergier vid anmälan. Sedan tillkommer kostnad för den holk ni väljer att bygga. Ni kan bygga en holk tillsammans, köp då deltagarbiljetter för antalet personer i sällskapet och lägg till den holk ni vill bygga tillsammans.

Priset på de olika holkarna är:
Småfågel: 120 kr/st
Stare: 140 kr/st
Göktyta: 150 kr/st
Tornseglare: 200 kr/st
Kattuggla: 385 kr/st

OBS! Biljetterna/holkarna är inte återbetalningsbara men om du betalat för en holk och får förhinder kan du komma och hämta din byggsats på Biotopia senast den 15/3 och bygga den hemma.

Om ni har frågor om evenemanget kan ni kontakta Biotopia på biotopia@uppsala.se eller 018-727 6370

Sök aktivitet