Så här års finns det oftast massor av gratis mat att ta tillvara i trädgårdar, parker och naturområden. Intresset för att spara och ta tillvara mat har fått ett uppsving på senare år. Kanske handlar det om oroliga tider och höga matpriser? Kanske är det en längtan att få bli en del av ett stycke matkulturtradition och bära dem vidare till kommande generationer? Eller bara att kunna minska matsvinn eller rädda bärskörden när frysen plötsligt gått sönder…
Denna septemberlördag ägnar vi oss i alla fall åt att titta på olika sätt att ta tillvara mat som vi kan samla i trädgårdar och natur. Vi testar några olika projekt som att syra, sylta, safta, lägga in och torka och pratar om vad som går att plocka, spara och hur det ska förvaras. Vi håller till i Naturskolans kök. Om vädret tillåter, kan vi även lägga en del av aktiviteterna utomhus.
Plats: Naturskolan, inom- och utomhus
Anmälan: Mejl till shanti.wittmar@uppsala.se Begränsat antal platser!
Kostnad: Gratis
För vem: Alla är välkomna! Handikappanpassad toalett finns i Naturskolan.