Spår i landskapet – Nytt datum!

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 22 augusti 2021
Biotopia

Aktiviteten har fått nytt datum eftersom den tidigare blev inställd – 22 aug.

Landskapet berättar! Följ med på sommarutflykt till Billudden där vi tillsammans tittar på spår i landskapet som berättar om platsens historia.

Genom Uppsala sträcker sig en högrest rullstensås. Åsen fortsätter genom hela Uppland och längst i norr dyker den ner i havet. Här ligger naturreservatet Billudden på en långsträckt udde. Vi upptäcker tillsammans spåren av inlandsisen och letar fossil längs med stenstranden. Vi går en kortare vandring där naturguide Emelie Runfeldt från Upplandsstiftelsen berättar om Billuddens geologi, inlandsisen och om spåren i landskapet. Längs naturvandringen uppmärksammar vi även växter och djur på Billudden.

Naturvandringen startar vid Billhamn och följer leden Vattenstigen (ca 1,8 km). Samlingsplats för naturvandringen är Billhamn och hit tar man sig på egen hand från entrén till naturreservatet Billudden. Sträckan är 3 km enkel väg och följer en grusväg. Om man har möjlighet att ta med sig cykel så går det väldigt bra att cykla fram till Billhamn.

Naturvandringen sker vid 2 tillfällen med start kl 11 och 13. Föranmälan till biotopia@uppsala.se eller 018-727 6370. Kontakta oss gärna om du vill ha mer information om platsen eller om naturvandringen.

Vi vill tipsa om att kombinera sommarutflykten med övernattning vid närliggande campingplats. Då kan ni laga middag över en lägereld ute på udden för att sedan i den ljusa sommarkvällen följa stenstranden tillbaka och krypa in i ert tält. För den vågade finns också utmaningen att sova under bar himmel ute på udden!

Utflykten genomförs med medel från Friluftslivets år och är en del i ett program på flera utflykter i Uppland.

Info angående Covid-19

Aktiviteterna är utomhus vilket minskar risk för smittspridning. Vi hjälps åt att hålla avstånd.

Deltagarantalet är begränsat och föranmälan krävs.
Du är välkommen att anmäla intresse till utflykterna genom att maila: biotopia@uppsala.se

Ange vilken utflykt det gäller och antal personer så får du ett svarsmail som bekräftar din anmälan om det fortfarande finns plats. Anmälan från 1/6 2021.

Sök aktivitet