Sommarens växter och barkbåtar

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 21 juli 2021
Biotopia

Vi gör en sommarutflykt till Fjällnora friluftsområde! Familjer är välkomna att tälja båtar av bark, lära känna områdets blommor och gå en tipspromenad som allemansrätten. Botaniska föreningen är på plats och vi upptäcker tillsammans små och stora växter. Vi har med allt material som behövs men har du en egen täljkniv eller lupp så ta gärna med. På grund av rådande hälsoläge sker aktiviteten i mindre grupper med begränsat antal deltagare och obligatorisk föranmälan. Starttid är 10, 12 och 14. Ange i din anmälan hur många barn och vuxna ni är samt vilken starttid ni anmäler er till.

För vuxna och ungdomar finns möjligheten att följa med på guidning med botaniker Thorleif Joelson. Tillsammans upptäcker vi intressanta kärlväxter i området. Thorleif kommer även att presentera några av platsens signalarter av mossor och lavar. Guidningen sker kl 11:30 och blir den full kommer det även att finnas möjlighet för ett tillfälle till under tidig eftermiddag. Obligatorisk anmälan till guidningen.

Fjällnora är ett populärt utflyktsmål strax utanför Uppsala och här finns vandringsleder, badplatser, eldstäder, och naturlekplats. Vad som inte är lika känt är att det finns en mysig tältplats med vatten och torrdass en bit upp i skogen. Här finns fina möjligheter för kvällsmys framför brasan och spännande ficklampspromenader. Tältplatsen ligger helt omsluten av skogen men samtidigt nära parkeringen vilket gör den lätt att nå trots korta ben. Under dagens sommarutflykt kan ni upptäcka tältplatsen längs Biotopias tipspromenad.

Utflykten genomförs med medel från Friluftslivets år och är en del i ett program på flera utflykter i Uppland.

Info angående Covid-19

Aktiviteterna är utomhus vilket minskar risk för smittspridning. Vi hjälps åt att hålla avstånd.

Deltagarantalet är begränsat och föranmälan krävs.
Du är välkommen att anmäla intresse till utflykterna genom att maila: biotopia@uppsala.se

Ange vilken utflykt det gäller och antal personer så får du ett svarsmail som bekräftar din anmälan om det fortfarande finns plats. Anmälan från 1/6 2021.

Sök aktivitet