Samtalskväll om de stora rovdjurens expansion – FULLBOKAD

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 23 januari 2019
Biotopia och Svenska Rovdjursföreningen region Uppsala län
Biotopia

Björn, lo och varg sprider sig sakta söderut i Sverige. I östra Sverige är det fortfarande ovanligt med björn och varg söder om Dalälven. Lodjuren ökar sakta i södra Sverige. Hur ska de stora rovdjuren kunna få plats i våra landskap på ett sätt som undviker konflikter i möjligaste mån? Vilka utmaningar och vilka möjligheter skulle fler stora rovdjur i södra Sverige innebära? Välkommen på denna samtalskväll där du kan ställa dina frågor till vår expertpanel. Kvällen kommer också att direktsändas via Biotopias Youtubekanal, vi lägger ut länken några timmar i förväg.

En samtalskväll på Biotopia bygger på att du i publiken ställer frågor till panelen. En moderator finns med för att underlätta dialogen mellan panel och publik.

Observera att det är obligatorisk anmälan. Boka din plats genom att skicka epost med ditt namn till bokning@biotopia.nu

SAMTALSKVÄLLEN STREAMAS HÄR

I PANELEN
Sandra Bäckman Jönsson, Världsnaturfonden
Sandra jobbar med rovdjur och kommunikation kring rovdjur på Världsnaturfonden WWF, Sverige. Hon är utbildad bevarandebiolog, har undervisat på Stockholms universitet och har fokuserat sin inriktning på rovdjur och konflikten mellan människor och vilda djur.

Henrik Thurfjell, Organismgruppsansvarig för bla däggdjur på ArtDatabanken, SLU
Han arbetar på ArtDatabanken SLU med rödlistning, fakta, analys, tillstånd och trender för arter. Han specialområde är däggdjur, fåglar, grod- och kräldjur. Henrik har tidigare forskat på vildsvin, wapitihjortar och varg i Sverige och Nordamerika.

Johan Örlander, ledamot i Svenska Rovdjursföreningen
Johan en person som ägnat en stor del av sin tid åt att hänga i skogarna där Sjundarevirets vargar finns. Just dessa vargar utgör en liten yttre del av den Skandinaviska vargpopulationen och är därför potentiellt viktiga för vargens expansion söderut i Sverige.

Emil V. Nilsson, moderator från Biotopia.

 

PROGRAM
19:00 Introduktion och presentation av panelen
19:20 Björnens expansion söderut
19:40 Fika
20:00 Lodjurens expansion söderut
20:20 Vargens expansion söderut
20:40 Eftermingel
21:00 Slut

Bilder:
Sandra Jönsson Bäckman, WWF
Johan Örlander, Svenska Rovdjursföreningen
Herik Thurfjell, ArtDatabanken SLU (Foto: Johan Samuelsson)

Sök aktivitet