Säkerhetsövningar med kajak i bassäng grupp 1 och 2

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 25 april 2020
Fyrishov

Grundläggande kamraträddningstekniker för havskajak. Vad gör du om en kamrat eller du själv slår runt på öppet vatten? Det får du öva på i denna aktivitet!

Under säkra och behagliga omständigheter, tillsammans med erfarna ledare, så tränar vi på det som de flesta paddlare bävar inför, att slå runt och ta sig upp igen! Är det egentligen läskigt att hänga upp och ner under ytan?

Vi testar kajakens stabilitet, vad man kan göra för att öka den samt slår runt under kontrollerade former. Vi tränar på några effektiva och enkla kamraträddningsmetoder för att hjälpa en nödställd kamrat.

I det klara och varma vattnet på Fyrishov kan du i lugn och ro få coachning, färdighet och övning för att i framtiden känna dig tryggare i din paddling. Efter denna kväll i bassängen kommer du kunna agera och inte bara reagera, om det oväntade sker till havs! Nyttigt, mycket roligt och en förutsättning för att följa med på högre graderade turer.

Svårighetsgrad: 1

SAMLING/TID: Ombytta vid bassängkanten senast 5 minuter före kursstart!
Ingång genom NV entrén, dvs direkt in till stora simbassängen.
Grupp 1: 18.50-20.50
Grupp 2: 20.50-22.50

AVGIFT: 450 kr medlem, 550 kr ej medlem, inklusive allt.

ANMÄLAN: Hittar du här  Är du inte medlem men vill prova på en aktivitet fyller du i en nolla (0) i fältet för medlemsnummer. Bokningsregler hittar du här.

UTRUSTNING: badkläder, cyklop eller simglasögon (ej nödvändigt men för vissa behagligt), hänglås om du vill låsa in kläder, glasögonsnodd vid behov.

ANSVARIG LEDARE:  Jacob Hansson

Sök aktivitet