Prova på långfärdsskridskor

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 11 februari 2023
Hammarskogs herrgård

Det är en härlig känsla att åka långfärdsskridskor, särskilt när isen ligger slät och blank på sjöarna. Det går ganska fort att få upp den grundläggande teknik som behövs för att ta sig fram och få den där riktiga frihetskänslan.

Detta är en förmiddag för dig som vill komma igång, som aldrig har åkt förut, eller bara någon enstaka gång. Vi visar hur den grundläggande utrustningen fungerar och testar att börja åka, lugnt och kontrollerat. Vi håller oss till de områden där vi vet att isen har en betryggande tjocklek. Du får sällskap och introduktion så länge som du vill, sedan kan du prova att åka en stund på egen hand och i egen takt. Vid stranden tänder vi sedan upp en liten grilleld, så att den som vill kan grilla en medhavd korv eller kanske ett pinnbröd. Vi bjuder på nykokt kaffe.

Tid: 11 februari 09.15–12.00

Plats: Samling och avslutning vid Hammarskogs herrgård. Skridskoåkning på Dalbyviken, alternativt Dalkarlskärret

Anmälan och frågor: E-post senast torsdag 9/2. Ange din skostorlek i anmälan.

Kostnad: Gratis – skridskouthyrningen lånar ut prova på-skridskor.

För vem: Alla välkomna. Skridskor i uthyrningen finns från storlek 35 – 47.

Observera! Om isläge och väder inte gör det möjligt att genomföra dagen på ett säkert sätt, kan aktiviteten med kort varsel komma att ställas in. Detta meddelas då på https://www.uppsala.se/kampanjsidor/hammarskog/

Sök aktivitet