Prova på långfärdsskridskor i Hammarskog

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 10 februari 2024
Hammarskogs vägskäl

Det är en härlig känsla att åka långfärdsskridskor, i synnerhet en dag då isen ligger slät och blank på sjöarna. Det går ganska fort att få upp den grundläggande teknik som behövs för att ta sig fram och få den där riktiga frihetskänslan.

Detta är en förmiddag för dig som vill komma igång, som aldrig har åkt förut, eller bara någon enstaka gång. Vi visar hur den grundläggande utrustningen fungerar och testar att börja åka, lugnt och kontrollerat. Vi håller oss till de områden där vi vet att isen har en betryggande tjocklek. Du får sällskap och introduktion så länge som du vill, sedan kan du prova att åka en stund på egen hand och i egen takt. Vid stranden tänder vi sedan upp en liten grilleld, så att den som vill kan grilla en medhavd korv eller kanske ett pinnbröd. Naturskolan håller med ketchup och senap. Vi bjuder på nykokt kaffe.

Samling vid Hammarskogs herrgård 09.15. Vi siktar på att åka på Dalbyviken och har Dalkarlskärret som andrahandsalternativ. Anmälan till shanti.wittmar@uppsala.se Ange skostorlek i anmälan. Uthyrningen har storlekar från storlek 36 och uppåt.

Gratis! Men antal platser är begränsat.

Observera! Om isläge och väder inte gör det möjligt att genomföra dagen på ett säkert sätt, kan aktiviteten med kort varsel komma att ställas in. Detta meddelas då på Naturskolans Facebooksida

Sök aktivitet