Prova-på klättring vid Dalkarlskärret

7 september 2024, 9.30-12.00 + 12.00-14.30 (två grupper)
Regionsbuss 107, Vreta västra

Vi erbjuder en chans för de som är sugna att testa på klättring med topprep utomhus. Platsen är vid Dalkarlskärret i vackra Hammarskog, där det finns leder för både nybörjare och avancerade klättrare.

Uppsala Klätterklubb ställer upp med instruktör och utrustning, Uppsala Naturskola erbjuder enkelt fika och kaffe/varm saft. Du tar med dig oömma kläder och skor för själva klättringen, gärna ett par gymnastikskor som sitter tätt och bra på fötterna. (Klätterskor finns att låna, men om din storlek skulle saknas eller vara utlånad behöver du ett alternativ.) Ta med extra fika om du behöver.

Vi markerar vägen till klätterklippan från Dalkarlskärrets parkeringsplats med slingband. 15-20 minuters promenad!

Observera att aktiviteten kan komma att ställas in vid regn (klippan blir hal då). Det meddelas då via mejl till de som anmält sig, senast samma morgon.

Anmälan och frågor: mejl till shanti.wittmar@uppsala.se Begränsat antal platser! Ange i anmälan om du vill klättra på för- eller eftermiddagen samt ålder på eventuellt medföljande barn.

Kostnad: Gratis

För vem: Alla är välkomna! Platsen går att nå med rullstol och barnvagn via en annan väg än den här beskrivna– mejla för anvisning om det behövs. Observera dock att handikappanpassad toalett EJ finns vid klätterklippan.

Sök aktivitet