Prova-på klättring vid Dalkarlskärret

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 26 augusti 2023
Klätterklippan nära Dalkarlskärret, Hammarskog
Vreta västra

Vi erbjuder en chans för de som är sugna att testa på klättring med topprep utomhus. Platsen är vid Dalkarlskärret i vackra Hammarskog, där det finns leder för både nybörjare och avancerade klättrare.

Uppsala Klätterklubb ställer upp med instruktörer och utrustning, Uppsala Naturskola erbjuder enkelt fika och kaffe/varm saft. Du tar med dig oömma kläder och skor för själva klättringen, gärna ett par gymnastikskor som sitter tätt och bra på fötterna. (Ett antal klätterskor finns att låna, men om din storlek skulle saknas eller vara utlånad behöver du ett alternativ.) Ta med extra fika om du behöver.

Plats: Klätterklippan nära Dalkarlskärret, Hammarskog

Anmälan och frågor: Mejl till shanti.wittmar@uppsala.se

Kostnad: Gratis

För vem: Alla är välkomna! Platsen går att nå med rullstol och barnvagn via en annan väg än den här beskrivna– mejla för anvisning om det behövs. Toalett finns INTE på platsen.

Hitta hit: Dalkarlskärret, Hammarskog. P-plats vid Dalkarlskärret. Dalkarlskärret – Google Maps Från P-platsen är vägen fram till klätterklippan utmärkt med gula markeringsband. Observera att det tar 15-20 minuter att gå från parkeringen till klätterklippan! Det går även att ta buss nr 107 till Vreta västra och promenera därifrån till Dalkarlskärret, drygt 1 km.

Med cykel: Cykla längs Vårdsätravägen söderut från Uppsala stad och ta av åt höger (västerut) vid Lurbo bro. Följ sedan landsvägen och tag höger mot Stabby gård. Strax innan gården tar du av till vänster och följer grusvägen mot parkeringsplatsen. Strax innan parkeringsplatsen tar du in på cykelvägen (inte mot Rudins hydda utan den efter) och följer den tills du når klätterklippan.

Sök aktivitet