INSTÄLLD – Östhammarsfjärdens dag

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 27 maj 2020
Östhammars kommun, Upplandsstiftelsen och Biotopia
Östhammars busstation

Uppdatering 2020-04-27
Tyvärr är aktiviteten inställd på grund av rådande läge med corona och myndigheternas rekommendationer. Vi hoppas kunna återkomma nästa år med en liknande aktivitet.
_____________________________________________________________________

Välkommen till en dag med vattnet i fokus! Östhammarsfjärden är ett viktigt tätortsnära område för natur och friluftsliv inom Östhammars tätort.  I fjärden finns möjlighet att bada, fiska, paddla, åka båt och på vintern åka skridskor och skidor på isen.  Vi vill öka kunskapen och medvetenheten om Östhammarsfjärdens och Granfjärdens betydelse som vattenmiljö och livsmiljö.

På förmiddagen har vi skolklasser inbokade för att träffa alla utställare som Upplandsstiftelsen, Biotopia, Östhammars kommun, SLU Aqua och flera organisationer och föreningar. På eftermiddagen öppnar vi upp för allmänheten. Vi finns på plats vid Krutuddens badplats för dig som vill gå runt på våra stationer och lära dig om vattnet. Kostnadsfritt.

Så hittar du oss: Kommer du med buss promenerar du Slottsgatan och sedan ner på Stångörsgatan. Då kommer du till entrén och bron över mot Krutudden (ca 1 km). Kommer du med cykel eller promenerandes kan du ta vägen från Husbackavägen över Gammelhus eller ta dig via Stångörsgatan, entrén och bron över. Kommer du med bil parkerar du  här: https://naturkartan.se/sv/uppsalalan/parkering-krutudden och går över bron och höger till badplatsen.

Sök aktivitet