Lodjursspårning

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 9 februari 2019
Biotopia

Ta den här unika möjligheten och följ med oss ut och spåra lodjur! Observera att vi ställer in eller skjuter fram tillfället om det inte finns någon snö. Låt oss hoppas på mycket av det där vita fluffet!

Rovdjursexperten Jonatan Borling kommer att leda guidningen. Lodjur rör sig över stora områden och ofta i terräng som är krånglig att gå i för människor, genom snårskog och bland flyttblock. Var beredd på att gå på platser som du annars skulle undvika.

Vi träffas vid Biotopia kl 09:00 för en gemensam samling och genomgång av hur man känner igen lodjursspår. Därifrån åker vi med två minibussar till ett område som Biotopia har rekognoserat i förväg. Tillsammans bär vi ut utrustning som behövs för vår lunch som lagas i fält, sedan ger vi oss av och spårar. Vi kommer vara ute i flera timmar så ta varma kläder och lämpliga skor. Vi återvänder till Biotopia senast klockan 20:00.

Lunchen kommer att lagas utomhus över öppen eld av Elles Utemat. Utevistelsen avslutas med kaffe/té och något sött samtidigt som vi reflekterar över vad vi upplevt under dagen.

Kostnad: 950 kronor. Lunch, resa och guider inkluderas i kostnaden. Utflykten passar inte för barn under 15 år. Boka din plats genom att skicka en epost till bokning@biotopia.nu. Betalning kan ske kontant, med kort eller swish på Biotopia.

För mer information, kontakta emil@biotopia.nu.

Sök aktivitet