Upplands vatten – från göl till pöl

18 april 2020 - 17 maj 2020, kl 11-17
Biotopia
Biotopia

Kvicka vattenkvalster, snurriga hjuldjur, minimala växtplankton, husbyggande nattsländor och glupska abborrar… finns det vatten finns det liv! Välkomna till Biotopia under helgerna i april och maj och upptäck det minsta livet i våra uppländska vatten.

I vårt lab kommer du få se plankton från vårt akvarium i förstoring. Sätt dig ner en stund med vår krysslista och se hur många som simmar förbi!

Vi avslöjar Asptrappans hemligheter genom att visa filmer från undervattenskameran i Fyrisån. Lär känna några av fiskarna som passerar genom trappan!

Upptäck blöta utflyktsmål i vår tipspromenad på museet som följer en karta över Uppland. Hittar ni några nya favoriter. Har du egna utflykter vid vatten i Uppland som du vill dela med dig av? Använd hashtaggen #upplandsvatten så visar vi dina bilder i museet!

Så fort det blir säsong tar vi in grodägg för att följa den spännande utvecklingen till yngel och grodor i vårt årliga grodakvarium.

De planerade vattenaktiviteterna som tidigare annonserats vid bestämda tider är tyvärr inställt på grund av rådande hälsoläge. Om du har frågor kan du nå oss på info@biotopia.nu

Sök aktivitet