Upplands vatten – från göl till pöl

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 17 maj 2020
Biotopia
Biotopia

Kvicka vattenkvalster, snurriga hjuldjur, minimala växtplankton, husbyggande nattsländor och glupska abborrar… finns det vatten finns det liv! Välkomna till Biotopia under helgerna i april och maj och upptäck det minsta livet i våra uppländska vatten.

I vårt lab kommer du få se plankton från vårt akvarium i förstoring. Sätt dig ner en stund med vår krysslista och se hur många som simmar förbi!

Vi avslöjar Asptrappans hemligheter genom att visa filmer från undervattenskameran i Fyrisån. Lär känna några av fiskarna som passerar genom trappan!

Upptäck blöta utflyktsmål i vår tipspromenad på museet som följer en karta över Uppland. Hittar ni några nya favoriter. Har du egna utflykter vid vatten i Uppland som du vill dela med dig av? Använd hashtaggen #upplandsvatten så visar vi dina bilder i museet!

Så fort det blir säsong tar vi in grodägg för att följa den spännande utvecklingen till yngel och grodor i vårt årliga grodakvarium.

De planerade vattenaktiviteterna som tidigare annonserats vid bestämda tider är tyvärr inställt på grund av rådande hälsoläge. Om du har frågor kan du nå oss på info@biotopia.nu

Sök aktivitet