Lär dig slå med lie i Toran!

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 7 augusti 2021
Biotopia
Hammarskogs vägskäl + ca 30 min promenad till slåtterängen Toran

Hjälp till att slå lövängen i Toran vid Hammarskog och lär dig slå med lie på köpet! Slåttergubben håller i det hela tillsammans med Biotopia.  De tar med knivskarpa knackeliar som du får introducerat för dig på plats. Har du en knackelie som du vill lära dig använda bättre så ta gärna med den. Det finns eventuellt möjlighet att beställa en egen lie från Slåttergubben – hör av dig till dem i god tid innan i så fall!

Vi startar kl 13 med en gemensam introduktion och jobbar på till kl 18. Vi turas om att slå, räfsa och hässja och försöker få klart större delen av ytan tillsammans. Utöver att slå med lie så lär vi oss hur man gör knackelien vass genom att knacka och bryna och en del om varför slåtter behövs.

Ta med något att knapra på för att hålla energinivån uppe och en ordentlig vattenflaska! Biotopia bjuder på kaffe och te.  Samlingsplats är vid lövängen Toran i Hammarskogs naturreservat. Se karta i broschyren.  Föranmälan till biotopia@uppsala.se Begränsat antal platser.

 

 

https://youtu.be/04UXciSsOlo

Info angående Covid-19

Aktiviteten hålls utomhus, vilket minskar risken för smittspridning. Ytan vi rör oss på är stor och öppen så det går lätt att hålla avstånd.

Vi tar emot max 20 deltagare. Skicka din intresseanmälan till biotopia@uppsala.se för att boka din plats.

Om du skulle bli sjuk eller få symptom, stanna hemma och avboka din plats via mail eller (om det är mindre än 24h innan) via telefon 0725 82 88 70.

Sök aktivitet