INSTÄLLD – Kustvattnets dag

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 28 maj 2020
Östhammars kommun, Upplandsstiftelsen och Biotopia
Hummelvägen (Öregrund)

Uppdatering 2020-04-27
Tyvärr är aktiviteten inställd på grund av rådande läge med corona och myndigheternas rekommendationer. Vi hoppas kunna återkomma nästa år med en liknande aktivitet.
_____________________________________________________________________

Välkommen till en dag med kustvattnet i fokus! Flera organisationer finns på plats vid Yttre Hummelfjärd, Tallparken i Öregrund, för att berätta om kustvattnets betydelse som livsmiljö för fisk, fåglar och inte minst för oss människor.

På förmiddagen har vi skolklasser inbokade för att träffa alla utställare som Upplandsstiftelsen, Biotopia, Östhammars kommun, SLU Aqua och flera organisationer och föreningar. På eftermiddagen öppnar vi upp för allmänheten. Vi finns på plats vid Yttre Hummelfjärden för dig som vill gå runt på våra stationer och lära dig om vattnet. Kostnadsfritt.

Så hittar du oss: Kommer du med buss kan du gå in på Hummelvägen, vika in på Snöbärsvägen och bort till tennisbanorna. Från tennisbanorna promenerar du  och håller du vänster på stigen, så kommer du till Yttre Hummelfjärd (tot ca 700 m) . Kommer du med bil parkerar du vid parkeringen vid tennisbanorna längs bort på Snöbärsvägen och promenerar samma stig (ca 500 m). Vi kommer sätta upp markeringar längs stigen. och där ta stigen västerut ner till Yttre Hummelfjärd. Kommer du med cykel eller promenerandes kan du också komma via Hummelvägen söderifrån och via västerut på en stig som leder ner till Yttre Hummelfjärd (ca 300 m från Hummelvägen). Vi sätter upp markeringar även där.

Sök aktivitet