Kojbygge i Hammarskog

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 6 april 2024
Regionsbuss 107, Vreta västra

Denna dag, när våren förhoppningsvis har börjat få lite fart, ger vi oss ut i skogen för att bygga kojor och för den som vill, ordna enkel mat över lägerelden. Naturskolan har med snören, sågar, knivar, presenningar och annat som behövs för kojbygge. Vi ser också till att ha samlat en rejäl hög av sly och ris som kan användas till att bygga kojorna, samt det som behövs för att göra upp eld i skogen. För den som vill, visar vi på några vanliga sätt att bygga upp en stadig koja, där ni kan välja att bygga av bara naturmaterial, eller ta hjälp av presenningar.

När er koja är byggd, finns material på plats så att ni kan göra upp eld och grilla korv, pinnbröd eller annat intill. Naturskolan håller med deg till pinnbröd, halster, ketchup och senap samt ordnar varm saft och kaffe. Personal från Naturskolan finns förstås på plats för att hjälpa till med kojbygge eller att göra upp eld om det behövs.

Plats: Skogen nära Dalkarlskärrets  parkeringsplats. Vägen till kojplatsen markeras med skyltar och slingband från parkeringsplatsen.

Anmälan: Drop-in, ingen föranmälan krävs

Kostnad: Gratis (men ta med egen korv med bröd eller annat att grilla om ni vill ha).

För vem: Alla är välkomna! Vi kommer att röra oss i skogsterräng.

 

Sök aktivitet