Is-mys i Dalbyviken

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 17 februari 2024
Hammarskogs vägskäl

Den här förmiddagen kan du testa olika isaktiviteter vid badplatsen i Dalbyviken med Naturskolan. Vill du t ex prova hur det känns att plurra i en isvak och ta dig upp under övervakade former?

Uppsala Naturskola finns på isen och håller vakar och kåtor öppna för allmänheten mellan 9.30-12.30. Vi har även med material för att göra isskulpturer, testa att kasta livlina, pimpelfiske eller för att utmana någon på isdubbsrace.

I kåtorna finns ved, så att den som testat plurr kan tända en mindre eld för att värma sig efteråt. Personal från Naturskolan övervakar säkerheten för den som plurrar.

Du som vill plurra behöver ha en person med dig, som kan assistera vid ombyte och hålla dig sällskap efteråt. Du behöver även ta med ett extra ombyte med kläder, handduk och torra skor vattentätt förpackat. Du kan välja att genomföra plurret med egen ryggsäck och isdubbar. Annars finns utrustning att låna. (Alternativ till torra skor: ett par stabila plastpåsar som du kan trä över dina torra strumpor innan du sätter på dig blöta skor igen).

Förhoppningsvis finns även en fin is för skridskor i Dalbyviken denna dag. Om du inte har egna skridskor, finns långfärdsskridskor att hyra i Hammarskogs herrgård.

Observera! Om isläge och väder inte gör det möjligt att genomföra dagen på ett säkert sätt, kan aktiviteten med kort varsel komma att ställas in. Detta meddelas då senast dagen innan på Naturskolans Facebooksida.

Aktiviteten är gratis och ingen föranmälan krävs.

Varmt välkomna till vårt kalla vatten!

 

Sök aktivitet