Holklov v. 9

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 3 mars 2023
Ekonomikum

På våren är det dags för fåglarna att lägga ägg och skaffa ungar! Då behöver de ett bo som håller ungarna trygga, torra och varma. I naturen använder fåglarna hål i gamla träd men nuförtiden kan sådana träd vara svåra att hitta. Genom att bygga en fågelholk hjälper du fåglarna hitta ett bra ställe för att lägga äggen – och du får chansen att lära känna fåglarna på riktigt nära håll!

I Biotopias holkverkstad kan du under vecka 9 bygga en egen fågelholk för 110 kronor – då får du en byggsats och alla verktyg du behöver för bygget, och kan sedan ta med dig holken hem. Vi har byggpass i verkstaden varje dag med begränsat antal deltagare med starttid kl.13.00. Varje byggpass börjar med en kort presentation av fåglar som kan tänkas flytta in i era holkar och en instruktion för hur man bygger. Våra naturvägledare finns på plats och hjälper er under hela passet.

Föranmäl er genom att ringa 018-727 63 70 eller maila: biotopia@uppsala.se . Ange vilket datum du vill komma samt antal personer i sällskapet. I receptionen kan du anmäla dig om det finns lediga platser kvar. 

Varmt välkomna!

Sök aktivitet