Holklov på Biotopia!

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 26 februari 2023
Ekonomikum

På våren är det dags för fåglarna att lägga ägg och skaffa ungar! Då behöver de ett bo som håller ungarna trygga, torra och varma. I naturen använder fåglarna hål i gamla träd men nuförtiden kan sådana träd vara svåra att hitta. Genom att bygga en fågelholk hjälper du fåglarna hitta ett bra ställe för att lägga äggen – och du får chansen att lära känna fåglarna på riktigt nära håll!

I Biotopias holkverkstad kan du under lovet bygga en egen fågelholk för 110 kronor – då får du en byggsats och alla verktyg du behöver för bygget, och kan sedan ta med dig holken hem. Vi har byggpass i verkstaden varje dag med begränsat antal deltagare med starttider 11.00, 12.30, 14.00 och 15.30. Varje byggpass börjar med en kort presentation av fåglar som kan tänkas flytta in i era holkar och en instruktion för hur man bygger. Våra naturvägledare finns på plats och hjälper er under hela passet.

Föranmäl er genom att ringa 018-727 63 70 eller maila: biotopia@uppsala.se Ange vilken tid och datum du vill komma samt antal personer i sällskapet. I receptionen kan du anmäla dig om det finns lediga platser kvar. 

Förutom holkverkstaden har vi andra fågelaktiviteter i museet för stora och små!

Varmt välkomna!

Sök aktivitet