Halloween-vandring till Häcksörens udde

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 30 oktober 2022
Friluftsfrämjandet Skutskär-Älvkarleby

Välkommen till en annorlunda vandring med Friluftsfrämjandet Skutskär Älvkarleby! En vandring som passar hela familjen om ingen är mörkrädd.

Vi samlas vid Sandbankarnas parkering kl 18 och går i lugnt tempo och i pannlampornas sken ut till Häcksörens udde. Bland spåren av stridsvärn, löpgravar och bunkern som finns här på udden sedan första världskriget tar vi rast, tänder ljus, släcker pannlamporna och äter vår medhavda matsäck. Efter pausen går vi tillbaka till parkeringen. Vandring i mörker ger en annorlunda upplevelse och fler sinnen används. Mörkret skapar ofta snabbt en gemenskap i gruppen där man lär känna varandra på ett annorlunda sätt.

Kulturhistoriska värden på Häcksören:
På Häcksörens udde finns lämningar av stridsvärn och löpgravar från första världskriget. På den nordvästra delen av udden finns två löpgravar med kallmurade sidor. Dessa utgör en 72 meter lång mur som löper längs med kustlinjen i öst-västlig riktning. På uddens sydöstra del finns en bunker med en dörr vars övre del grävts fram och är synlig. I närheten till bunkern finns ytterligare två löpgravar med tillhörande
pjäsvärn. Här finns även tre runda platåer som kan ha utgjort plats för luftvärn.

Vandringen är drygt 2 km lång och beräknas ta max 3 timmar inklusive rast. Medtag egen matsäck, pannlampa och något att sitta på. Rejäla skor och kläder efter väder.

Samling vid Sandbankarnas parkering kl 18. Vandringsledaren går med hund.

Svårighetsgrad: Medel (Det är mörkt och kan vara lite halt)

Anmälan görs till Anneli Norman via mail: anneli.jangenby.norman@friluftsframjandet.se, SMS 070 1461979 eller via Äventyr

Covid-19
Var snäll och stanna hemma om du känner Dig minsta förkyld eller misstänker att du är påväg att bli sjuk. Vi håller avstånd under vandringen och vid pauser och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kostnad 50 kr för icke medlem i Friluftsfrämjandet.

Sök aktivitet