Fantastiska fåglar

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 26 mars 2023
Ekonomikum

Upptäck fåglarnas spännande värld!

Varför är det svårt för fåglar att hitta bostäder? Var vill tornseglaren ha sin holk? Vilken fågel har ett vingspann på över 2 meter – och var gömmer sig storspovens kompisar? Allt det och mycket mer får du veta under Biotopias fågeltema!

I holkverkstaden kan du bygga en egen fågelholk (mer information nedan) och i labbet på nedervåningen kan du prova att vika fåglar av papper. Är du nyfiken på hur det känns att bo i en fågelholk? Då kan du prova flytta in i holken i barnhörnan, där du också kan träffa andra fåglar som gillar att bo i holk. På övervåningen kan du njuta av Annika Rasténs fågelfotografier och lösa klurigt korsord för att hjälpa storspoven hitta sina vänner. Låna gärna en kikare i receptionen och spana på fåglarna vid Biotopias fågelmatning!

Holkverkstaden
I Biotopias holkverkstad kan du bygga en egen fågelholk till självkostnadspris– då får du en byggsats och alla verktyg du behöver för bygget, och kan sedan ta med dig holken hem. Varje byggpass börjar med en kort presentation av fåglar som kan tänkas flytta in i era holkar och en instruktion för hur man bygger. Våra naturpedagoger finns på plats och hjälper er under hela passet.

Prislista för byggsatser:
Småfågel 110 kr/st
Stare 130 kr/st
Göktyta 140 kr/st
Tornseglare 190 kr/st

Antalet platser är begränsat – föranmäl er genom att ringa 018-7276370 eller maila: biotopia@uppsala.se. I receptionen kan du anmäla dig om det finns lediga platser
kvar. Holkbyggsatsen betalar du i receptionen och vi tar emot kontanter, kort och Swish.

Holkverkstaden har öppet lördagar och söndagar med starttider klockan 11.00, 14.00 och 15.30.

Varmt välkomna!

Sök aktivitet