Bushcraft i Hammarskog

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 9 september 2023
Uppsala Naturskola

Denna förmiddag går i skogens tecken. Bushcraft är enkelt uttryckt konsten att inte bara klara sig, utan rentav göra det bekvämt för sig i naturen, med enkla medel och på naturens villkor, av det naturen bjuder – ofta byggt på gamla traditioner, färdigheter och kunskaper. Det kan handla om att hitta och tillaga mat från naturen, tillverka enkla verktyg, ordna en torr, varm och säker lägerplats mm.

Naturskolan finns på plats och tillhandahåller en del material. Vi kan även ge förslag på lagom stora projekt att testa på för en förmiddag. Ni kan också dyka upp med ett eget projekt att pyssla med, och passa på att småprata och dela erfarenheter med andra nya eller erfarna, unga eller gamla bushcraftare.

 

Plats: Hammarskog, en bit ut i skogen. Närmaste gångväg är från parkeringen vid Skogshyddan. Alternativt parkering vid herrgården. Vi sätter slingor som visar vägen från bommen på vägen mot Östbergstorpet samt från Skogshyddans parkeringsplats till vår plats i skogen.

Anmälan: Drop-in, ingen föranmälan krävs

Kostnad: Gratis

För vem: Alla är välkomna. Platsen är i obanad skogsterräng, inte framkomlig med barnvagn eller rullstol. Närmaste toalett (om du inte vill använda skogen) finns ca 600 meter bort, vid Östbergstorpet.

Sök aktivitet