Bokrelease! Mina äventyr i Upplands natur

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 7 februari 2020
Biotopia
Biotopia
Ekonomikum

Välkommen på bokrelease av Annika Rasténs bok: Mina äventyr i Upplands natur!  Vi berättar om boken och du får möjlighet att köpa ett ex till specialpris. Vi bjuder på cider och salta pinnar. I dioramagången kan du se en utställning om fåglar med bilder av Annika Rastén.

Annikas Rastén är en person som är ute nästan hela tiden. Kanske är det därför som det verkar som äventyr letar upp henne. När man läser om hennes äventyr har hon ofta varit med om något utöver det vanliga. Uttrar jagar fisk i Dalälven. Skäggmesarna letar efter något ätbart i Hjälstavikens vasshav. På vintern avslöjar spåren i snön att ett lodjur har passerat över isen natten innan. För äventyret finns därute i Upplands natur för den som är redo att upptäcka det. Årstiderna gör att allt är föränderligt, ständigt i rörelse. Annika rör sig genom landskapet till fots, över stock och sten, snö och is med kameran redo. I den här boken får du ta del av några av Annikas upplevelser som hon tidigare berättat om i Naturbloggen och hon kommer lägga upp nya inlägg som du hittar på Biotopias hemsida.

Naturbloggen

Annika Rastén är en uppländsk biolog och fågelskådare som bor utanför Dannemora.  Hon är engagerad ekoskådare och letar ofta efter nya fågelfynd enbart med hjälp av muskelkraft. Ofta cyklar hon på sin cykel som hon fick i högstadiet. Den har hängt med i över 25 år nu.

 

 

 

Sök aktivitet