Biotopia på Scifest – Upplands ugglor

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 7 mars 2020
Multihallarna, Fyrishov
Buss 1, 10 eller 8

Idag kan du träffa Biotopia på Uppsalas stora vetenskapsfestival Scifest! I vår monter kommer det att handla om Upplands ugglor! Här får du träffa en del av de ugglor som finns i Uppland i monterad form. Du kan undersöka innehållet i en ugglas spyboll och göra en egen ugglemask.

SciFest är en vetenskapsfestival med ett brett utbud av workshops, shower, tävlingar, forskarträffar och föredrag. SciFest samarrangeras av Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Här kan nyfikna i alla åldrar prova på och få smakprov på forskning och dess tillämpningar inom alla vetenskapsområden. Utställare och deltagare på SciFest kommer från såväl skolor och universitet som företag, myndigheter, muséer och organisationer. Vi vill särskilt få unga människorna att ställa de stora frågorna, ta del av den senaste forskningen, testa sig fram och upptäcka hur roligt och intressant det är med vetenskap. Många av de som medverkar i programmet är studenter, unga forskare och innovatörer som lättare kan bidra till att inspirera andra unga.

Program för Scifest 2020

 

Sök aktivitet