Besök Dannemora gruva med Upplands amatörgeologer

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 13 maj 2023
Upplands amatörgeologer (UAG)
Mineralmuseet bredvid Gamla gruvkontoret, Dannemora

Upplands amatörgeologer (UAG) ska besöka Dannemora gruva lördagen den 13 maj kl. 13.00. Vid besöket ska vi titta på mineralmuseet, få en visning av Dannemora gruva och även besöka gruvmuseet.

Visningen startar kl. 13.00 vid mineralmuseet bredvid Gamla gruvkontoret och slutar kl. 14.30. Vi åker därefter till Österbybruk för att få oss en eftermiddagsfika (kaffe/te & fikabröd) kl. 14.30 vid Bistro Jernet som ligger inom Österbybruk herrgårdsområde. Kostnad för allt är 175 kr per person.

Var och en tar sig dit själv till Dannemora. Samåk gärna med någon som tänker ta bil. Det går också att ta bussen från Uppsala till Österbybruk (buss nr 823) och därifrån till Dannemora med buss nr 817. För att se busstidtabellen, gå in på UL:s webbplats.

Anmälan till utflykten ska ske senast fredagen den 28 april till e-postadress: svengunnar50@yahoo.com. Ange i mejlet vilka som kommer och om det önskas specialkost eller om någon person är allergisk. Några dagar senare får de som har anmält sig ett meddelande hur betalningen ska ske.

 

Foto: Rolf Broberg, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Sök aktivitet