Återbruksverkstad

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 20 november 2020
Biotopia
Vasagatan 4
Ekonomikum

Vi skapar nytt och användbart av det som annars skulle ha slängts bort. Kom till Biotopia och släpp loss kreativiteten i vår återbruksverkstad. Här skapar du helt fritt eller får tips och instruktioner om hur du kan göra nya saker av returmaterial. Av en ensam strumpa kan man göra en docka, av ett gammalt tyg kan man sy en fin påse. En burk kan bli ett pennställ eller kanske ljuslykta. Utmana dig själv att lära dig en ny teknik eller uppfinn nya sätt hur olika material kan användas en gång till. Jordens resurser är ändliga så kan vi minska på vår användning av material och energi blir det mer utrymme för djur och natur. Hurra!

Tävling: Skapa en manick, filur eller annan mackapär. Berätta vad din uppfinning gör för naturen och var med i vår tävling Naturräddarna!

Återbruksmaterial: vi har fyllt upp återbruksverkstaden med returmaterial som du kan skapa av men ta gärna med en egen burk (glas eller metall). Har du mycket material som textil, knappar, band, smycken osv så tar vi tacksamt emot det! Kontakta oss så kan vi komma och hämta.

Återbruksverkstaden är öppen kl 11-17 under höstlovet v 44 (24/10-1/11), samt helgerna 7-8/11, 14-15/11, 21-22/11 och 28-29/11.

___________________________________________________________________________

INFORMATION OM CORONA-ANPASSNINGAR 

På grund av rådande hälsoläge i Uppsala tar vi emot ett begränsat antal besökare på museet. För höstlovsaktiviteten gäller att man deltar i mån av plats. Vi har möblerat luftigt och utspritt för att det inte ska bli trångt. Det finns möjlighet att hålla god handhygien. Vi uppmanar besökare att anmäla i receptionen när man kommer och går, inte komma om man är sjuk, och hålla ihop i sin familjegrupp under sitt besök. Vi har kompletterat med sittgrupper för fika utomhus och utomhusaktiviteter för de som väljer att sitta utomhus. Våra återbrukstips går även att göra hemma! Vi kommer att arbeta med att sprida informationen digitalt på våra sociala medier.

 

Sök aktivitet