Utedag Pansarudden: Vandring och skogen som klassrum

Genom att vara i skogen kan vi också lära om skogen. Samtidigt lär vi oss mer om oss själva. Vi vandrar med eleverna i orörd vildmarksskog på en slingrande stig mellan grova trädstammar i naturreservatet Pansarudden. Stigen leder ner till en eldstad precis vid kanten av sjön Vällen. Här får eleverna vara med och göra upp eld och känna gemenskapen i att samlas kring en lägereld. Temat för dagen är att ”lära in ute”  så under dagen får eleverna pröva på olika aktiviteter och lekar för att lära nytt samtidigt som de får chans att befästa och repetera kunskap de redan har i uteklassrummet. En annorlunda skoldag helt enkelt!

Utedagen tar en hel dag i anspråk (minimum 4 h). Förutom lunch bör eleverna ha med sig mellanmål/ fika. Samt vattenflaska eller varm dryck i termos. Kläder efter väder och bekväma skor.

Aktiviteten genomförs med medel från Friluftslivets år som beviljat Biotopia bidrag för att täcka kostnader för busshyra för skolklasser från Uppsala kommun som bokar aktiviteten. Buss bokar ni själva via Kubik efter bokningsbekräftelse från Biotopia.

Start och avslut: Parkeringsplats Pansarudden

Kontakta oss för bokning: biotopia@uppsala.se / 018-727 6370

Bokningsbar september – oktober 2021

Boka denna aktivitet











    Sök skolaktivitet