Småfågelskådarna – Örskär 17-19 maj med övernattning

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 19 maj 2019
Örskärssund. obs få dagliga förbindelser

Småfågelskådarna är UOF – Upplands Fågelskådares verksamhet för fågelintresserade barn i åldrarna 6−12 år. Exkursionerna vänder sig till barn med medföljande anhörig.

Många fåglar passerar Örskär på sin väg till häckplatser i norra Sverige. En del av dem tar en paus och stannar till någon dag på Örskär för att fylla på matsäcken. Vi kommer att titta på rastande och sträckande fåglar men också få vara med på ringmärkning.

I mitten av maj kan i stort sett vad som helst dyka upp på Örskär men vi förväntar oss sångare och flugsnappare av olika slag liksom en del sjö- och rovfåglar. Kanske hör vi en näktergal eller en tidig rosenfink. Om det mot förmodan skulle vara ont om fåglar på Örskär finns mycket annat roligt att göra som att leta orkidéer, lyssna på gölgrodor eller spana efter fjärilar.

Vi kommer att bo väl samlat i den före detta fyrvaktarbostaden samt i stugor intill fyren. Standarden är god med fullt utrustade kök, WC och dusch. Matlagning sker gemensamt förutom luncher som vi intar i serveringen vid fyren.

Avresa fredag eftermiddag och hemkomst söndag eftermiddag. Barnens medverkan är kostnadsfri då Småfågelskådarna fått ett stipendium som bekostar deras medverkan. Föräldrar betalar självkostnadspris. Exkursionen vänder sig till lite äldre barn, rekommenderad ålder är från 8 år. Yngre syskon är dock välkomna. Antalet platser är begränsat så anmäl barn och medföljande vårdnadshavare så fort som möjligt!

Guidar gör Petter Haldén.

Anmälan och mer information: petter.halden(a)gmail.com

Sök aktivitet